Sos olandez

de simona72 in Sosuri, 27 Iul 2013 | 24712 vizualizari

 

Este unul dintre cele 5 sosuri de baza ale bucatariei franceza, este rafinat si fin. Se serveste cu legume fierte, carne , peste...Aveti nevoie de putine ingrediente, dar cind va apucati sa-l faceti sigur putina rabdare nu strica. Cantitatile folosite aici au fost suficiente pt 3 persoane si a fost servit cu peste.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura apa
  • 120 gr unt
  • sare
  • piper alb
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos olandez:

In primul rind untul se topeste la foc mic, cel mai mic,iar din momentul topirii complete eu l-am mai lasat citeva secunde. Unii spun ca trebuie clarificat untul si abia apoi folosit la sos. Eu l-am folosit asa si a iesit minunat. Deci, dupa ce s-a topit bine si incet untul il lasati 2-3 minute sa se linisteasca.


Intre timp amestecati galbenusurile cu lingura de apa. Pe tot parcursul prepararii va folositi de tel. Puneti o craticioara cu apa pe foc pe care o veti folosi pt bain-marie, aveti grija ca apa sa nu atinga fundul vasului in care ati pus galbenusurile. Apa sa fie fierbinte, dar sa nu fiarba, atunci puneti vasul cu galbenusurile pe foc si incepeti sa amestecati cu telul. In timp ce amestecati puneti cate putin din untul topit, pana terminati untul. La urma adaugati sare si piper alb dupa gust, precum si 1-2 linguri zeama de lamaie.


Sosul se leaga precum o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

sosul se serveste cald, eu l-am tinut pana in momentul servirii pe bain-marie, dar apa era doar calda si din cand in cand mai amestecam in sos

2

pt reusita sosului aveti grija doar la temperatura apei

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos olandez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sidy 1

28.07.2013, 07:05

DE-LI-CIOS !

Valclaudia 1

28.07.2013, 15:00

sigur am sa incerc si eu acest sos! Bravo,Simona!!

alba_zori 1

29.07.2013, 21:41

cel mai bun pe un ou benedict,mama mama ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel cu cartofi si sos olandez