Sos pentru paste la borcan

de simona72 in Conserve, 31 Aug 2014 | 4721 vizualizari

 

Ideea mi-a venit atunci cand am primit un brat de busuioc proaspat....era asa de mult incat nu aveam ce face cu el...am pus si la congelator, am facut un sos pesto, dar tot a mai ramas suficient....Asa ca, daca tot ne plac pastele si din camara nu-mi lipseste sosul cumparat din magazin, am zis sa incerc si o varianta de sos pe care-l voi pune la borcan ca si pe celelalte conserve.

 

INGREDIENTE

  • pentru sosul de baza:
  • 5 kg rosii grase de gradina
  • 1,5 kg ceapa alba
  • 3-4 capatani de usturoi
  • 250 ml ulei de masline
  • 3-4 ardei iuti sau sos Piri-Piri
  • 1 kg ardei rosu(gras sau capia sau gogosar)
  • sare si piper dupa gust
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 borcan pasta de tomate
  • 2 catroane de marime medie pline cu frunze proaspete de busuioc
  • in plus:
  • 150 gr branza pecorino
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 gr ciuperci chapinion
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru paste la borcan:

Ca sa-mi fac o idee cam ce contine un astfel de sos, am luat borcanul de paste din camara si m-am uitat pe eticheta lui. Atunci am ajuns la concluzia ca vreau sa fac doua feluri de sosuri: unul cu pecorino si unul cu ciuperci. Asa ca am purces in a face sosul de baza...in primul rand m-am folosit de robotul de bucatarie, care il consider de mare ajutor, mai ales atunci cand facem conserve pentru iarna. Am pus uleiul de masline la incins, am curatat ceapa, am taiat-o in sferturi si am tocat-o la robot. Va iesii o ceapa tocata marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul tocat de asemeni la robot si lasam sa se caleasca. Rosiile se spala, se cresteaza in varf in cruce si se pun in apa clocotita pentru un minut, pana coaja crapa si se desprinde usor. Se curata rosiile de coaja, se trec prin robot, se adauga la ceapa si ardeiul calit. Lasam pe foc aproximativ o ora si jumatate. Adaugam usturoil pisat, frunzele de busuioc trecute pentru cateva secunde prin robot sau taiate grosier, sare si piper,zahar,pasta de tomate, sos de ardei iute cat doriti de picant. Mai lasati pe foc inca 30 minute.


Impartiti sosul in doua parti aproximativ egale, iar in cel pe care doriti sa-l faceti cu branza pecorina bagati pentru un minut robotul vertical sa aduceti putina finete sosului. Adaugati branza data jumatate pe razatoare cu gauri mici si jumatate pe razatoarea cu gauri mari(sa se simta bucati ceva mai mari de branza). Dati din nou sosul pe foc si-l mai lasati pentru inca 10-15 minute sa clocoteasca. Neaparat gustati si adaugati dupa gust sare, piper, zahar...


Pentru cealalta jumatate de sos: spalati ciupercile si taiatile feliute. Se calesc in 50 ml ulei de masline,apoi se adauga la sosul ramas. Se lasa pe foc inca 20-30 minute. Se pun sosurile fierbinti in borcane sterilizate, se pun capace si se lasa acoperite in paturi pana a doua zi. Noi am servit imediat o portie de paste...Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

atunci cand desfaceti un borcan pentru paste, puteti sa prajiti cateva felii de bacon pentru un plus de aroma si gust...

2

se pot adauga ierburi aromatice dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru paste la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Andreea Caroline 1

31.08.2014, 18:40

Xandrinne 1

01.09.2014, 08:45

Valclaudia 1

06.09.2014, 19:22

faina ideea! Bravo,Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste