Sote de creveti cu orez auriu

de laylalala in Fructe de mare, 23 Mai 2010 | 4167 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru creveti

  • 400 gr creveti decorticati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 120 ml zeama de supa de pui
  • zeama de la 1 lamaie verde
  • 1 lingurita condiment pentru peste
  • un praf de boia iute
  • 1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa
  • 3 linguri patrunjel tocat

Pentru orez

  • 150 gr orez
  • sare, dupa gust
  • 1 lingurita stigme de sofran, maruntite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de creveti cu orez auriu:

Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba pana cand orezul se face, apoi se scurge, se adauga sare, dupa gust, sofranul si se amesteca bine.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste pana se va inmuia.

Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, aprox.3 minute.Se adauga supa, zeama de lamaie si condimentele si se se dau intr-un clocot.Se fierbe totul 1-3 minute pana cand crevetii devin opaci.

Se scot crevetii cu spumiera si se aranjeaza pe farfurii.Se continua fierberea lichidului din tigaie, se adauga amestecul cu amidon si se da in clocot, amestecand pana cand sosul s-a ingrosat putin.Se adauga patrunjelul tocat si se toarna sosul peste creveti.Crevetii se servesc alataturi de orezul preparat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de creveti cu orez auriu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Roxana 1

23.05.2010, 16:52

daca sunt creveti sunt prezenta.....pap tot

Ina 1

23.05.2010, 17:29

super arata!!!! ma uimesti cu aranjamentele alea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Surimi cu garnitura de orez