Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli

de mamaieelena in Fructe de mare, 16 Ian 2012 | 2771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g crevete
  • 100 g peste afumat (crap)
  • 500 g brocoli
  • 60 g ginger proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura amidon de orez
  • 1 lingura sos soia
  • sare, piper
  • sos de ardei iute 1 lingurita
  • 1 avocado
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 5-6 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli:

Crevetii curatati si spalati, pestele taiat bucati mai mici, usturoiul curatat si tocat marunt si la fel procedam si cu gingerul. Brocolii curatat si desfacut in buchetele se pune intr-o cratia si se toarna apa clocotita cu sare peste el si se acopera. Ceapa o taiem julienne, amidonul il desfacem cu putina apa rece intr-o ceasca de cafea.


Punem wokul la foc iute si punem uleiul la incins. Adaugam usturoiul si gingerul si cand mirosul s-a raspandit in bucatarie imediat adaugam crevetele. Dupa el urmeaza si pestele si lasam sa se prajasca, apoi adaugam si ceapa. Putem pune acum si sare, piper, sos de soia, sosul de ardei iute. Lasam sa mai clocoteasca un minut si adaugam vinul. Acum lasam sa clocoteasca iar 1-2 minute, adaugam si brocoli pe care l-am scurs dupa 3 minute dupa ce l-am oparit. La sfarsit adaugam si amidonul pe care-l lasam sa clocoteasca un pic.


Tot continutul wok-ului l-am pus intr-un vas de pamant si am pus peste avocado taiat cuburi.Pofta buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv din creveti, peste afumat si brocoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

21.01.2012, 22:54

este extrem de gustoasa si multumesc de aprecieri

jolygina 1

22.01.2012, 10:38

am ratat reteta asta ,sa-mi fie rusine ,arata super

mamaieelena 1

22.01.2012, 14:36

nu-i problema ca mai fac oricum tu sti ca noi avem slabiciuni la fructele de mare si in special crevetele daca as posta de cate ori fac....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu creveti si icre negre