Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste

de mihaelar63 in Supe, 21 Mar 2015 | 8773 vizualizari

 

Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 morcovi taiati cuburi
  • 1 lingurita ierburi de Provence[rozmarin , cimbru , maghiran , oregano ]
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 ceasca vin alb
  • 3 rosii tocate [ fara pelita ]
  • 3 cartofi cuburi
  • 2 kg peste [ capete , cozi si bucati de stiuca si somn ]
  • 200 gr fructe mare [ preponderent scoici ]
  • 100 gr smantana
  • patrunjel verde tocat
  • cimbrisor verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste:

In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul  si se alege carnea de pe oase .

Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul .

Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul , rosiile si asteptati sa dea in clocot .

Se pun cartofii si zeama de peste . Se fierbe neacoperit pana cand cartofii sunt patrunsi.

La final se pu fructele de mare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute .

La servit se aduga  bucatile de peste , smantana cimbrisor verde si patrunjel verde .

                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Soupe de poisson - supa frantuzeasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

-Licurici- 1

16.06.2015, 08:15

Cat imi place supa asta!! Arata si foarte bine! Poate o incerc si eu, ca imi plac supele, mai ales cu peste

Rahela Velicu 1

10.04.2017, 00:23

ce bine arata!

mihaelar63 1

24.04.2017, 23:23

Ai incercat , Licuriciule ?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de porumb