Spaghete cu chiftele marinate

de Ancutsa in Spaghete, 11 Iul 2016 | 3196 vizualizari

 

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit spaghete cu chiftele marinate si, la urma, le-am mai dat la cuptor un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele  si toata lumea sa fie incantata. Mi se par ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • aprox 300-350 g carne de porc tocata;
  • 1 ou;
  • Usturoi dupa gust;
  • verdeata;
  • 1 morcov ras;
  • 1 cartof ras;
  • Sare, piper, cimbru – dupa gust;
  • Faina.
  • Pentru sos:
  • 2 cepe;
  • 1 cana de apa;
  • Cateva foi de dafin;
  • Cateva boabe de piper;
  • Sos de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.
  • In plus: cascaval ras si 350-400 g de spaghete
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftele marinate:

Daca nu aveti chiftele ramase si doriti sa le preparati acum, procedati astfel:  intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu ouale, usturoiul, condimentele, cartoful ras, morcovul ras si verdeata.

 

Se formeaza in mainile umede mici sfere, care apoi se tavalesc prin faina si se prajesc in uleiul bine incins pana devin maronii.

 

Se fierb spaghetele pentru 5-10 minute, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.

 

Cat timp fierb spaghetele, putem sa incepem sa pregatim sosul: se calesc 2 cepe taiate marunt pana devin aurii, se adauga o cana de apa, boabe de piper, cateva foi de dafin si se lasa la fiert cam 10 minute. Apoi se adauga si chiftelele, se mai fierb aprox 5 minute, se adauga sosul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana se ingroasa sosul sau pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc.

 

Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna pastele si chiftelele cu sos, se amesteca, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/spaghete-cu-chiftele-marinate.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

11.07.2016, 19:55

Ce bune!

Bya Ralu 1

11.07.2016, 20:45

bune

Ancutsa 1

26.09.2016, 16:33

Va multumesc mult, dragi bucatarasi, ma bucur mult ca v-au placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastitio cu carne de vita