Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi

de RODIMUR in Spaghete, 29 Noi 2019 | 5546 vizualizari

 

Pastele pot sta mereu la baza unui preparat gustos, sățios, ușor și rapid de pregătit. Dacă mai adăugăm și ciupercuțe, atunci chiar avem o masă copioasă și pe gustul oricui.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de spaghete
  • 200 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei capia
  • 4-6 roșii cherry
  • 100 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi:

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se feliază și se călesc ușor în 100 grame de unt și două linguri de ulei de floarea soarelui.

Se curăță ceapa, se spală, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu ciupercile, la călit.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume. Se adaugă 100 ml de apă și se lasă legumele la fiert înăbușit, până ce se pătrund și scade apa și lichidul lăsat de ciuperci.

Când legumele s-au pătruns și lichidul a scăzut, se adaugă roșiile cherry, spălate și înjumătățite în prealabil. Se mai lasă tigaia la foc mic, înăbușit, încă 3-4 minute.

Între timp se curăță cățeii de usturoi, se pisează și se mixează cu sarea, până ce se leagă puțin, ca o maioneză. Se adaugă uleiul de măsline și se continuă mixarea. În sfârșit, se adaugă smântâna, se presară piper și se omogenizează sosul.

Spaghetele bine scurse de apă se pun în platou, se toarnă sosul de usturoi, se amestecă și se adaugă ciupercile scăzute, cu ardei. Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Ca să nu se ardă și să aibă un gust rău, topiți untul la foc mic, după ce ați turnat în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.

2

Folosiți ceapă roșie, care este mai puțin iute decât cea galbenă.

3

Pentru sos, usturoiul trebuie pisat.

4

Dacă nu vă place, puteți renunța la uleiul de măsline, pentru sos, deoarece smântâna va fi suficientă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

29.11.2019, 19:08

Rocsy, rețeta este de dinainte de post, cu unt și smântână, dar facem și de post, cu ingrediente adecvate... Mulțumesc frumos pentru atenție!

Rocsi 1

29.11.2019, 19:23

Rodica, am vazut ca are unt si smantana, dar se poate folosi putin ulei si smantana vegetala, ca se gaseste. Acum putem pregati multe retete de post!

RODIMUR 1

29.11.2019, 19:39

Sigur, Rocsi, exact asta am scris și eu, că putem face și de post, cu ingrediente adecvate... Eu doar am precizat ceva despre rețeta de față, pe care o aveam de mai mult timp... Mulțumesc pentru atenție!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Varza noua la cuptor cu afumatura - Reteta savuroasa

de laura_n 7

ieri la 17:09

Castraveți murați la soare - Rețeta mamei pentru castraveți covăsiți

ieri la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete Bologneze