Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi

de RODIMUR in Spaghete, 29 Noi 2019 | 5269 vizualizari

 

Pastele pot sta mereu la baza unui preparat gustos, sățios, ușor și rapid de pregătit. Dacă mai adăugăm și ciupercuțe, atunci chiar avem o masă copioasă și pe gustul oricui.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de spaghete
  • 200 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei capia
  • 4-6 roșii cherry
  • 100 grame de unt
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 linguri de smântână grasă
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi:

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se feliază și se călesc ușor în 100 grame de unt și două linguri de ulei de floarea soarelui.

Se curăță ceapa, se spală, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu ciupercile, la călit.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume. Se adaugă 100 ml de apă și se lasă legumele la fiert înăbușit, până ce se pătrund și scade apa și lichidul lăsat de ciuperci.

Când legumele s-au pătruns și lichidul a scăzut, se adaugă roșiile cherry, spălate și înjumătățite în prealabil. Se mai lasă tigaia la foc mic, înăbușit, încă 3-4 minute.

Între timp se curăță cățeii de usturoi, se pisează și se mixează cu sarea, până ce se leagă puțin, ca o maioneză. Se adaugă uleiul de măsline și se continuă mixarea. În sfârșit, se adaugă smântâna, se presară piper și se omogenizează sosul.

Spaghetele bine scurse de apă se pun în platou, se toarnă sosul de usturoi, se amestecă și se adaugă ciupercile scăzute, cu ardei. Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Ca să nu se ardă și să aibă un gust rău, topiți untul la foc mic, după ce ați turnat în tigaie două linguri de ulei de floarea soarelui.

2

Folosiți ceapă roșie, care este mai puțin iute decât cea galbenă.

3

Pentru sos, usturoiul trebuie pisat.

4

Dacă nu vă place, puteți renunța la uleiul de măsline, pentru sos, deoarece smântâna va fi suficientă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

29.11.2019, 19:08

Rocsy, rețeta este de dinainte de post, cu unt și smântână, dar facem și de post, cu ingrediente adecvate... Mulțumesc frumos pentru atenție!

Rocsi 1

29.11.2019, 19:23

Rodica, am vazut ca are unt si smantana, dar se poate folosi putin ulei si smantana vegetala, ca se gaseste. Acum putem pregati multe retete de post!

RODIMUR 1

29.11.2019, 19:39

Sigur, Rocsi, exact asta am scris și eu, că putem face și de post, cu ingrediente adecvate... Eu doar am precizat ceva despre rețeta de față, pe care o aveam de mai mult timp... Mulțumesc pentru atenție!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bucatini cu sos de rosii si parmezan