Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De obicei dovlecelul nu are gust dar de data aceasta in combinatie cu pancetta,ou si parmezan a fost delicios :) .
Dovleceii se spala , se taie capetele si se feliaza in felii nu foarte subtiri .
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Punem usturoiul curatat de coaja si lasam sa prinda culoare .
Adaugam pancetta,amestecam si lasam sa se caleasca dupa care stingem focul .
Separat , intr-o alta tigaie cu mult ulei prajim bine pe ambele parti feliile de dovlecel . Cand sunt gata le scoatem cu o paleta si le punem in tigaia cu pancetta si amestecam. .
Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare , apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiiilor de pe ambalaj ( eu le-am lasat 5 minute deoarece erau paste proaspete ) .
Intre timp , intr-un bol amestecam bine ouale ,laptele si parmezanul . Adaugam sare si piper dupa gust .
Cand pastele au fiert , le scurgem de apa si le punem inapoi in oala in care au fiert . Dam focul la minim si adaugam dovleceii cu pancetta si ouale cu parmezanul .Amestecam usor cu o spatula de lemn pana ce oul s-a copt bine .
Se servesc calde .
Pofta buna !
1
Pancetta poate fi inlocuita cu sunca,kaizer,etc .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult