Spaghete cu dovlecel

de - Andreea - in Spaghete, 11 Oct 2014 | 4116 vizualizari

 

De obicei dovlecelul nu are gust dar de data aceasta in combinatie cu pancetta,ou si parmezan a fost delicios :) .

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste tip spaghete
  • 400 gr dovlecei
  • 200 gr pancetta
  • 2 catei usturoi
  • 3 oua
  • 4 linguri cu lapte
  • 30 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei ( pentru prajit )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu dovlecel:

Dovleceii se spala , se taie capetele si se feliaza in felii nu foarte subtiri . 

Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit . Punem usturoiul curatat de coaja si lasam sa prinda culoare . 

Adaugam pancetta,amestecam si lasam sa se caleasca dupa care stingem focul . 

Separat , intr-o alta tigaie cu mult ulei prajim bine pe ambele parti feliile de dovlecel . Cand sunt gata le scoatem cu o paleta si le punem in tigaia cu pancetta si amestecam. . 

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba punem sare , apoi adaugam pastele si le fierbem conform indicatiiilor de pe ambalaj ( eu le-am lasat 5 minute deoarece erau paste proaspete ) .

Intre timp , intr-un bol amestecam bine ouale ,laptele si parmezanul . Adaugam sare si piper dupa gust . 

Cand pastele au fiert , le scurgem de apa si le punem inapoi in oala in care au fiert . Dam focul la minim si adaugam dovleceii cu pancetta si ouale cu parmezanul .Amestecam usor cu o spatula de lemn pana ce oul s-a copt bine . 

Se servesc calde . 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pancetta poate fi inlocuita cu sunca,kaizer,etc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza si nuci