Spaghete cu midii

de Denissa in Spaghete, 17 Mar 2013 | 2394 vizualizari

 

Baietii mei sunt mari fani fructe de mare. Am gasit midii vii si nu mi-a ramas decat sa trec la treaba. O mancare delicioasa!
P.S. Au organizat concurs Masterchef, ei fiind juratii. Am primit 3 de DA! :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spaghete
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 kg midii vii
  • 200 gr smantana de gatit
  • 200 ml vin alb demisec
  • patrunjel verde proaspat
  • 50 gr parmezan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu midii:

Pentru inceput midiile se curata de algele care se gasesc pe ele.


Se pune intr-o oala la fiert apa cu sare pentru a fierbe spaghetele. Cand apa fierbe se adauga spaghetele care se fierb mai putin cu circa jumatate de minut fata de indicatiile de pe ambalaj, pentru a fi al dente.


Se pune uleiul de masline impreuna cu untul intr-o tigaie incapatoare.


Usturoiul de feliaza si se pune in amestecul de ulei si unt. Aveti grija sa nu se arda pentru ca va avea un gust amar.


Dupa ce usturoiul se inmoaie se adauga midiile curatate si se acopera cu un capac pentru circa 5 minute, pana se deschid.


Dupa ce s-au deschis se adauga vinul si se lasa sa se evapore alcoolul, apoi se adauga patrunjelul si smantana de gatit. Se mai fierbe circa 3 minute pentru a forma un sos.


Se adauga si spaghetele fierte si se amesteca bine pentru a se acoperi de sos.


Se aseaza in farfurie si se rade parmezan deasupra.



TIPS-URI

1

Midiile care nu se deschid sunt moarte si nu se consuma

2

Cumparati o bucata de parmezan si o radeti voi, are o aroma mai intensa.

3

Puteti presara si putin patrunjel la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu midii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Denissa 1

19.03.2013, 15:04

Da Sim0 dar inca nu mi-au cumparat sort
Multumesc

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:23

grozave

Denissa 1

11.12.2013, 19:55

Multumesc Krysty

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton, sos de rosii si pesto