Spaghete cu vongole

de Adele in Spaghete, 16 Mai 2015 | 4796 vizualizari

 

Ai mei toti din casa is mari iubitori si consumatori de fructe de mare, numai eu nu sunt o mare fana dar din cand in cand ma bucur sa pregatesc cate ceva simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti.
  • 1 catel de usutroi.
  • ardel iute uscat.
  • menta.
  • lamaie.
  • vin alb (20 ml).
  • ulei de masline 3 linguri.
  • piper.
  • vongole congelate.(100 gr)
  • sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vongole:

Pentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa la fiert, se adauga o lingura de sare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se lasa la incalzit se adauga catelul de usturi pisat, ardelul iute si se lasa la prajit 1-2 minute, dupa care se pun vongolele si se acopera cu un capac, se adauga vinul alb si se asteapta se sa vaporeze, se adauga felii subtiri de coaja de lamaie si un pic de zeama, menta, sare, piper macinat, se scoate usturoiul si se da tigaia  la o parte.

Intre timp ce apa fierbe se pune pasta la fiert pentru 6-7 minute, se scoate si se adauga peste sos se pune din nou pe foc si se adauga si restul de ulei, pasta trebuie sa fie mai cruda, se ia un polonic de apa fiarta si se toarna peste, se amesteca bine si pentru 2-3 minute la foc mare se termina de copt amestecand bine. Se serveste imediat, pofta buna!!

TIPS-URI

1

In loc de vongole cngelate puteti folosi si cele proaspete (cu siguranta mult mai bune).

2

Puteti inlocuii menta cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu vongole" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de zacusca