Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare

de soraana in Spaghete, 30 Mai 2012 | 3776 vizualizari

 

Spaghete negre sau cu peperocino, noi le-am cumparat din italia cu fructe de mare si un pahar de vin alb sau roze neaparat pentru ai lua din iuteala la spaghete.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti (peperocino sau negre)
  • 600 g fructe de mare (calamar, caracatita, creveti, scoici, surimi)
  • 350 g rosii cherry sau normale decojite si taiate feliute
  • 2 catei usturoi intregi sau praf de usturoi
  • 1 lingurita de praf de ardei chilli
  • 1 pahar vin alb sec( aproximativ 300ml)
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr-200 gr masline negre taiate rondele dupa gust
  • Un praf de sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare:

Se pune tigaia pe foc cu uleiul de masline, se adauga usturoiul taiate feliute subtiri sau praful de usturoi cu chilli si se caleste pentru un minut. Se adauga fructele de mare si se calesc cateva minute si se adauga ½ pahar de apa (se lasa sa fiarba sa scada apa lasata de fructele de mare), se adauga vinul si se lasa sa fiarba totul pana cand se evapora vinul. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se adauga rondelele de masline amestecand incontinu si apoi se ia de pe foc. Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca apoi cu pastele calde.



Se servesc imediat calde si avand alaturi un pahar rece de vin alb sau roze, depinde de gusturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre sau cu peperocino cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

14.09.2012, 12:20

La multi ani!

Bunica 1

14.09.2012, 18:07

La multi ani!

miki_a 1

14.09.2015, 11:43

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare