Spaghetti alla carbonara

de alexana2008 in Spaghete, 5 Ian 2011 | 3648 vizualizari

 

o pasta delicioasa prin simplitatea ei

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • parmezan (pecorino)
  • pancetta (sau kaiser)
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 2-3 Lg ulei de masline
  • 250-300 gr spaghetti (nr 5 sau 7, eventual bavete)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti alla carbonara:

mentionez inca de la inceput ca la pasta carbonara nu se pune ceapa. eu o adaug pt ca indulceste putin pasta.


se pun pastele la fiert in 1.5 l de apa cu o lingurita de sare.


pancetta (se gaseste si la noi) sau kaiserul se taie cubulete (gasiti la mega deja feliat) si se pune la rumenit in tigaie in care s-a incins in prealabil uleiul de masline.


dupa 3-4 minute se adauga ceapa tocata fin si lasati la foc mic pana cand ceapa incepe sa se topeasca. intre timp bateti bine cele 4 oua (ca pentruo omleta). Cand pastele au fiert se scurg si se toarna peste compozitia din tigaie. Atentie ! pastele nu se spala cu apa..isi pierd tot gustul (folositi paste de calitate, cu timp de fierbere mare).


amestecati bine pret de 1 minut apoi luati tigaia de pe foc si turnati peste paste ouale batute. amestecati bine pana cand ouale acopera toata compozitia. pastele trebuie sa fie suficient de calde cat sa inchege putin oul..dar putin. nu trebuie sa se inchege de tot, sa aibe consistenta omletei.


puneti pastele in farfurii si presarati deasupra piper si parmezan.


serviti urgent, se racesc repede.


pofta buna


PS - la carbonara se folosesc de regula paste lungi (spaghetti, bavete etc). se face o exceptie si se prepara cu paste scurte - cu rigatoni.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti alla carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Adinuta 1

16.03.2011, 22:59

la multi ani!

alexana2008 1

19.03.2011, 14:50

va multumesc tare mult tuturor.
am fost placut surprins sa gasesc atatea mesaje, atatea urari.

elena1988 1

25.03.2011, 13:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă cu smantana