Spanac inabusit cu oua ochiuri

de adasev12 in Mancaruri de legume, 15 Oct 2010 | 3941 vizualizari

 

eu spanacul de obicei il fac doar cu usturoi si lapte, dar m-am gandit sa schimb un pic registrul...mancasem candva demult la cineva facut cu ceapa ca o tocanita...si a fost interesant, doar ca nu stiam exact cum era ala facut, asa caam pus ce mi-a trecut mie prin cap....

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac congelat
  • 1 ceapa mai mica
  • un ardei potrivit
  • 2 catei d eusturoi
  • lapte
  • supa de carne
  • sare, piper
  • 2 lg bulion
  • 2 lg amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac inabusit cu oua ochiuri:

spanacul decongelat l-am oparit si apoi l-am scurs f bine de apa. l-am tocat apoi marunt.

intr-o cratita am pus ceapa, usturoiul pisat si adreiul tocate cu 2 lg de ulei, am adaugat bulion si apoi am adaugat spanacul. am mai pus o ceasca de lapte si am lasat sa fiarba asa inabusit, mai adaugand dupa nevoie supa de carne. la sfarsit am pus 2 lg de amidon dizolvat in apa, pt as e forma sos.( mai nou nu mai fol. faina pt sosuri, ci amidon).

am servit cu oua ochiuri...cate a putut duce fiecare...eu numai unul!!!!

P.S. nu am avut habar unde sa incadrez reteta...pana la urma am pus-o la garnituri....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac inabusit cu oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adasev12 1

18.10.2010, 18:45

gracias nadinuta....ia pofteste de serveste!

elena1988 1

11.02.2011, 20:20

adry88 1

30.05.2011, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!