Spanakopita

de simplusibun in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 4824 vizualizari

 

Bucataria greceasca...umple casa de arome in timp ce "spanakopita" se coace in cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. spanac baby
  • 100 gr. de usturoi salbatic ( leurda )
  • 180 gr. de branza dulce ( sau cottage )
  • 100 gr. de feta ( sau telemea de capra )
  • 3 oua de casa
  • piper proaspat macinat
  • un pachet cu foi pentru strudel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Preincalzim cuptorul la 190°C cu ventilatie sau 210°C fara ventilatie.


Taiem spanacul si usturoiul salbatic, batem ouale si amestecam toate ingredientele intr-un bol. Punem putin piper proaspat macinat...



Umplem aluatul. Si punem totul la cuptor 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Spanacul si leurda nu se maruntesc foarte tare

2

Aluatul se unge deasupra cu smantana dulce inainte de a se baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

04.05.2012, 10:38

Bun venit!
Place ce-ai facut tu aici

simplusibun 1

04.05.2012, 22:34

Multumesc frumos ma bucur sa aud!

babi5 1

27.09.2013, 17:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac si branza