Spanakopita

de Sabina in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2009 | 3656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • 500 grame branza tip Feta
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • un pachet foi de placinta
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita:

Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul, branza Feta si cele doua oua. Condimentam cu sare si piper dupa gust (Atentie! Branza tip Feta este destul de sarata).


Intr-o tava de placinta incepem sa punem foi de placinta, pe care le ungem cu ulei de masline. Punem umplutura de spanac si acoperim cu foi unde cu ulei. Coacem aproximativ 40-50 de minute (depinde de cuptor), este gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu un pahar de lapte batut sau iaurt...racoritoare si delicioasa !!! Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Doralinda 1

15.05.2011, 01:53

Pentru Roda!

eu locuiesc in grecia de foarte multi ani, si daca calatoresti atat de des si ai tangente cu bucataria greaca, ai vedea ca TOTI grecii in orice placinta (cu dovlevei, spanac..) pun branza feta! data viitoare cand mergi in grecia, chiar sa intrebi la prima taverna la care vei manca!

Sabina 1

17.05.2011, 11:13

Multumesc, Doralinda72 pentru sfaturi! Voi incerca data viitoare sa tin seama!

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tortilla spaniola