Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)

de Anett in Mancaruri de legume, 23 Feb 2013 | 4781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinte ( 400gr)
  • 1 kg spanac
  • 250gr branza dulce
  • 250gr telemea
  • o legatura marar
  • o legatura de ceapa
  • unt pentru uns (sau ulei)
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac):

Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte.


Se ia o tava, se unge cu unt si se aseaza in ea o foaie de placinte intinzand-o si pe peretii tavii. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava. Dupa ce ati asezat cam jumatate din cantitatea de foi se adauga si umplutura, apoi continuam si foile ramase.


Deasupra prajiturii se da din nou cu unt, apoi se taie in cubulete si se pune la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

laura_n 1

01.11.2013, 14:37

nu stiu cum de am ratat asa bunatate...:

ianculubita 1

31.03.2014, 10:40

Frumos arata,cred ca si delicioasa

Renataedina 1

27.01.2016, 19:19

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza