Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)

de Anett in Mancaruri de legume, 23 Feb 2013 | 5013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinte ( 400gr)
  • 1 kg spanac
  • 250gr branza dulce
  • 250gr telemea
  • o legatura marar
  • o legatura de ceapa
  • unt pentru uns (sau ulei)
  • un ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac):

Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte.


Se ia o tava, se unge cu unt si se aseaza in ea o foaie de placinte intinzand-o si pe peretii tavii. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava. Dupa ce ati asezat cam jumatate din cantitatea de foi se adauga si umplutura, apoi continuam si foile ramase.


Deasupra prajiturii se da din nou cu unt, apoi se taie in cubulete si se pune la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

laura_n 1

01.11.2013, 14:37

nu stiu cum de am ratat asa bunatate...:

ianculubita 1

31.03.2014, 10:40

Frumos arata,cred ca si delicioasa

Renataedina 1

27.01.2016, 19:19

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza