Sparanghel pane

de Catalina L in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 5283 vizualizari

 


Cunoasteti aceasta leguma denumita "hrana regilor"?
Sparanghelul a început să fie cultivat în anii 3000 î.Hr., în estul Mediteranei.
În prezent creşte în soluri nisipoase, în Europa, Africa, Asia şi America de Nord şi de Sud.
Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale.
Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea mării si este un produs nobil IGP - Indicatie Geografica Protejata.
Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb IGP de Landes
  • 2 linguri mustar (folositi tipul preferat)
  • 2 linguri otet alb (din orez penntru mine)
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ou
  • 60 g de pesmet
  • 50 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel pane:

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.

Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza. 

Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.

Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.

Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.

Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.

Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.

Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.

Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.

Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.

Este fin si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel pane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci Champignon, pane