Spirale cu crema de vanilie

de aziz in Prajituri, 22 Ian 2011 | 3300 vizualizari

 

nu au iesit asa cum mi-am inchipuit dar ,ne-am dat silinta sa-i mincam:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 125 ml  lapte
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr unt sau margarina
  • zahar vanilinat
  • coaja de portocala rasa
  • un praf de sare
  • jumatate de lingura drojdie uscata

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri amidon sau cornflour
  • vanilie
  • 100 gr zahar
  • citeva cuburi de ciocolata rupte in bucati mai marisoare
  • glazura pt topping

glazura:

  • 100 gr zahar,
  • 15 ml apa
  • ,0 jumatate lingura miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu crema de vanilie:

Aluatul este cel de cozonac :

 in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Facem o gaura in mijlocul fainii unde turnam drojdia cu lapte si amestecam cu putina faina de pe margini, asta fiind maiaua. Se lasa la crescut cam 20 minute. Apoi galbenusurile se amesteca cu albusurile usor cu lingura . Incorporam crema in faina.Praful de sare se amesteca cu faina in prealabil .Se adauga coaja rasa de portocala ,esenta de vanilie si restul de lapte se incorporeaza usor, usor in timp ce framintam . Margarina se incalzeste si se adauga treptat in timp ce framintam pina cind aluatul nu se mai lipeste de miini. Se acopera si se lasa la crescut. Eu cred ca am lasat cam 40 minute.

Crema:500 ml lapte il impartim in doua; jumatate se pune la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, iar cealalta jumatate se amesteca cu ouale si amidonul.cind incepe sa fiarba laptele se adauga cealalta jumatate si se amesteca in continuu sa nu se prinda

trebuie sa obtinem o crema destul de consistenta.

cind aluatul a crescut facem 2 foi le umplem cu crema si bucati de ciocolata le rulam apoi taiem  cu cutitul inele se pun in tava 160 grade cam 30 minute pina se rumenesc putin.cind se scot calde le glazuram .

se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.

atunci se da deoparte se pune mierea de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Spirale cu crema de vanilie-0
Spirale cu crema de vanilie-1
Spirale cu crema de vanilie-2
Spirale cu crema de vanilie-3

COMENTARII (20)

aziz

aziz 1

24.01.2011, 08:42

fetele cine sa ma ajute pe mine daca nu voi

MotanLaOale

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:37

bune bune

aziz

aziz 1

24.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!