Spirale cu nuca si scortisoara

de Miha in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 1290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 g zahar
  • ~800 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar aromat cu pudra de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 200-250 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu nuca si scortisoara:

Aluat:


Iaurtul se amesteca cu laptele in care am topit untul si zaharul, apoi am lasat la racit.


Punem faina intr-un castron si adaugam sarea, zaharul aromat si drojdia. Omogenizam, apoi facem o gaura in mijloc si punem ouale batute putin si amestecul cu lapte. Framantam pana obtinem un aluat elastic si omogen. Daca mai e necesar se adauga putina faina.


Intr-un castron amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara.


Scoatem aluatul pe masa infainata, il intindem in foaie subtire de cca 0.5 cm, apoi ungem bine cu untul moale. Presaram deasupra amestecul cu nuca si rulam foaia, cat mai strans posibil. Cu o bucata de ata/sfoara de bucatarie taiem rulouri de 4-5 cm grosime. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut pentru vreo 15 minute.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RoXx 1

09.10.2013, 13:15

delicioase

laura_n 1

09.10.2013, 17:36

yuuum

Patricia Iordache 1

09.10.2013, 18:22

Extraordinare!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri aromati cu nuca