Spirale cu telemea

de laura_n in Dulciuri, 9 Ian 2015 | 5723 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 800 - 900 gr faina
  • 4 linguri pline cu untura de porc, curata
  • 100 gr unt
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • 150 gr telemea de capra
  • 1 lingurita zahar brut
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf nucsoara
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • in plus
  • condimente: seminte chimen, boia, oregano, etc
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu telemea:

Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.

Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.

Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu, ca sa poata manca si piticii. Desi, piticii... le-au preferat pe cele condimentate :)))

Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza, este ideala), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.

Am dat la copt , la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.

David nu a putut rata momentul si a facut si el cateva saratele, folosind formele lui de decupat.

 

TIPS-URI

1

Cea mai faina treaba e ca am folosit ceea ce aveam disponibil in frigider, nu am urmat o reteta anume, si probabil ca avantajul este tocmai acesta, poti jongla cu ingredientele si sa folosesti ce ai prin frigider.

2

Cred insa ca untura face toata treaba, chiar daca ingrasa din plin aceste saraturi, insa la fel ingrasa si o prajitura cu ciocolata sau nuca sau chiar o salata de boeuf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

10.01.2015, 08:47

dantes 1

10.01.2015, 10:53

Bune!

mirela0911 1

11.01.2015, 18:01

Sunt bune oricand!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal