Sprot in sos tomat

de vero_closca in Peste, 29 Mai 2010 | 8243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 conserva de 400g rosii in bulion
  • o lamaie
  • ulei de masline
  • o lingurita vegeta
  • 50 g masline fara samburi
  • 30 bucati sprot dezosat(sau fileuri de anchoa)
  • piper
  • ghimbir
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sprot in sos tomat:

Fileurile de sprot se pun la marinat in sucul de la jumate de lamaie si jumatate de lingurita de ghimbir. Se pun in frigider.

Separat se caleste ceapa tocata nu foarte marunt in putin ulei de masline la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga conserva de rosii si lingurita de vegeta. Se da intr-un clocot si se fierbe 5 min dupa care se adauga maslinele,sprotul impreuna cu jumatate din sucul in care a stat la marinat.

Se amesteca usor, usor si se mai lasa 10 min la foc foarte mic sa nu se sfarame pestele. Se serveste cu cartofi noi copti in coaja si patrunjel verde. se poate pastra in frigider mai mult timp si consuma ca o conserva!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sprot in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

30.05.2010, 09:43

Waw, usor si bun !

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 11:08

Delicios de bun...................

ela 1

01.06.2010, 00:59

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L