Stangluri cu ciocolată

de ionix in Prajituri, 3 Ian 2011 | 3035 vizualizari

 

... este una din prăjiturile mele favorite şi îi mulţumesc Mihăi pt share... sărut-mâna! eu am modificat cantităţile şi am adăugat ceva...
am făcut în tava mare de la cuptor...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 10 albuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 300 g nucă măcinată
  • Pentru cremă:
  • 10 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 80 g ciocolată cu lapte
  • 5 linguri cu cacao
  • 200 g unt
  • două plicuri zahăr vanilat
  • o lingură zahăr pudră
  • Pentru decor: frişcă cu cappucinno şi steluţe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stangluri cu ciocolată:

sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html


Preparare cremă


Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire. Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar apoi se amestecă cu cacaoa. Acest amestec se pune la bain-marine până când se îngroaşă bine, dar să amesteci din când în când pentru a nu se prinde de oală. După ce s-a îngroşat, vom da acest amestec la rece. Între timp frecăm untul spumă cu zahărul pudră, ciocolata dată pe răzătoare şi zahărul vanilat. Peste unt vom turna crema răcită, lingură cu lingură, şi încorporăm bine. Cu această cremă vom face prăjitura.


Preparare blaturi:


Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. După aceea adăugăm zahărul şi batem foarte bine albuşurile, ca pt bezea. Adăugăm nuca, macinată pe maşina specială pentru nucă, amestecând de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Cuptorul se preîncălzeşte la foc mic. Pe o tavă se pune hârtie de copt şi punem jumătate din compoziţie, vom coace două blaturi. Tava se dă la cuptor şi se lasă la foc mic până începe a se rumeni uşor pe margini, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blauturile.


Asamblare prăjitură:


Blat- 3/4 din cremă- blat- restul de cremă- decor Se dă la rece şi apoi se taie în formele dorite.


Poftă bună!






 

TIPS-URI

1

să nu daţi nuca prin maşina de tocat carne pentru că nucile vor ieşi foarte uleioase...

Daca ti-a placut reteta noastra "Stangluri cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

04.01.2011, 00:14

gustos

ionix 1

04.01.2011, 11:02

Vanilla şi MamaieElena... mersic pt aprecieri...

kamy 1

05.01.2011, 16:55

cioco,...nuca...ce-mi place 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Sapca cazacului"