Stelute cu telemea

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2010 | 2395 vizualizari

 

M-am inspirat din patratelele cu telemea, reteta postata de ala_oancea, careia ii multumesc . sunt super bune si se mananca toate odata. eu le-am facut stelute si am mai pus ceva in plus la ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 250 g faina
  • 250 g telemea
  • 200 g unt
  • condiment pentru cartofi prajiti
  • 1/2 lingurita boia dulce
  •  chimen

Pentru uns

  • 1 ou batut
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu telemea:

Intr-u vas incapator punem faina si peste ea se pun untul la temperatura camerei, telemeaua rasa pe razatoarea cu ochiuri mici, oul, condimentul pentru cartofi prajiti si boiaua. Se framanta un aluat care se lasa la rece 15 minute.


Se intinde pe masa infainata o foaie mai groasa din care se decupeaza formele dorite, se ung cu ou, se presara cu chimen si se pun la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc pana se rumenesc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ala_oancea 1

22.01.2010, 09:58

Ma bucur ca v-au placut

Bucataras, v-a fost dor de mine ? Am luat o mica pauza ... de abia mi-am revenit dupa concediu. Dar revin in forta, promit.

Bunica 1

22.01.2010, 22:48

Ala, te asteptam cu drag !

FlyingRoo 1

22.04.2010, 01:16

Madi, le-am facut si le-am dus la cucoanele de la biserica - s-au batut turcii la gura lor!

Habar nu am ce e acela "condiment pentru cartofi prajiti", insa le-am pus "condiment pentru pizza"!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti