Straturi de cartofi cu piept de pui

de Rocsi in Pui, 30 Iun 2011 | 1704 vizualizari

 

Sincer va spun ca nu stiu cum sa numesc reteta;)

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi noi mari
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 100 gr cascaval
  • 1 rosie mare
  • 1 cub unt
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Straturi de cartofi cu piept de pui:

Cartofii ii spalam ,ii radem de coaja si ii punem la fiert cam 15 minute cu un praf de sare.


pieptul de pui il spalam bine si il tamponam cu niste servete de bucatarie.


il taiem felii mai maricele.


il batem putin cu ciocanul de snitele ,apoi il condimentam cu sare,piper si boia de ardei dulce.


luam o tigaie grill si adaugam un cubulet mic de unt.


cand s-a topit punem bucatile de pui si le lasam cam 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta parte.


le scoatem pe o farfurie.


cartofii cand s-au fiert ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin,cat se nu ne frigem.


apoi fiecare il taiem felii pe rotund.


luam un vas de yena si il ungem cu putin ulei,si asezam un strat de cartofi pe care ii condimentam cu putina sare si piper.


apoi asezam feliile de pui,si iar un rand de cartofi condimentati cu sare si piper.


rosia o spalam,o taiem cuburi si o punem deasupra.


cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il imprastiem peste tot deasupra.


punem cateva linguri de apa(nu prea multe,vreo 7,8).


dam vasul in cuptor,il aprindem,dam la o temperatura potrivita si il lasam acolo cam 30 minute,primele 20 minute acoperit,apoi il lasam fara capac sa prinda o crusta.


scoatem vasul din cuptor,lasam putin sa se racoreaca,apoi servim.


pe noi ne-a incantat mult acest fel,insa cred ca ar trebui pus cascaval si intre straturi sa se prinda mai bine intre ele ,sau niste cascaval cu ou batut.(eu cam evit oul).


oricum pentru noi a fost foarte bun!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Straturi de cartofi cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

02.07.2011, 10:47

lau

adry88 1

02.07.2011, 15:40

place

Rocsi 1

02.07.2011, 17:15

eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Pulpite de pui picante in vas de ceramica la cuptor cu cartofi noi la ceaun