Strudel cu dovleac si nuci

de Irina in Prajituri, 30 Ian 2014 | 4434 vizualizari

 

Nu va e dor de aromele si culorile toamnei? Eu la asta ma duc cu gandul cand musc din strudelul meu cu dovleac si nuci, abia scos din cuptor, cu nuci prajite crantanind in dinti si cu aroma de scortisoara...Minunat!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat de placinta Linco
  • 300 g dovleac ras (congelat)
  • 10 linguri de zahar
  • miez de nuca
  • praf de scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac si nuci:

Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia. Nucile, la fel, dupa preferinta!


Pentru ca am avut dovleac congelat, l-am scurs bine inainte de a-l folosi.


Am calit dovleacul intr-un vas Zepter. Nu am adaugat deloc unt sau ulei.


Am incins vasul cu capacul pe el, iar cand acul indicator a ajuns in zona verde a capacului am adaugat dovleacul si zaharul. Am oprit focul iar dovleacul s-a calit in continuare.


Intre timp am prajit miezul de nuca in cuptor. Am adaugat nuca in compozitia de strudel, apoi esenta de rom si 2 lingurite de scortisoara.


Am lasat dovleacul sa se raceasca putin.


Foaia de aluat am taiat-o sub forma de dreptunghiuri. Am crestat aluatul din loc in loc, pe fiecare dreptunghi format.


Am pus umplutura pe partea necrestata a dreptunghiului si am acoperit-o cu cealalta. Marginile le-am presat usor, pentru a nu lasa dovleacul sa curga.


Am asezat strudelele intr-o tava.


Am uns cu galbenus fiecare strudel format si am pus tava in cuptorul incins la 220 grade, cam 20 minute.


Daca vi se pare ca nu sunt suficient de coapte strudelele mai lasati-le putin, pana se rumenesc.


Am scos strudelele din cuptor pe un platou, am imprastiat deasupra un praf de scortisoara si cateva bucati de nuci.


Va poftesc sa le gustati!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

01.02.2014, 09:13

Fooarte bun!

danakarin 1

01.02.2014, 09:14

Laura_n : saraca soacra!

Sylvia 1

02.02.2014, 17:03

wow ce combinatie frumoasa, trebuie testata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Supa de dovleac