Strudel cu sos de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 23 Ian 2011 | 4755 vizualizari

 

Este pt prima oara cand folosesc foi de placinta. Mi-a placut rezultatul, a iesit foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 75g unt
  • 75g pesmet
  • 6 mere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50g zahar
  • 1lgt scortisoara
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu sos de vanilie:

Intr-o tigaie de teflon se rumeneste 1 lg pesmet cu 1 lg unt.


Merele se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri apoi in fasii. Le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu pesmetul rumenit in unt.


Foile de placinta le ungem pe fiecare in parte cu restul de unt. Dupa ce am pus toate cele 6 foi, presaram deasupra pesmetul ramas. Asezam merele apoi presaram zaharul si scortisoara. Rulam strudelul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt pe diagonala. Deasupra ungem cu unt topit si dam la cuptor la foc potrivit timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.


Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se tine asa cateva minute. Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se mai adauga si zaharul vanilat.


Se taie strudelul felii si se serveste cu sosul de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mirela0911 1

24.01.2011, 15:38

multumesc tuturor

ela 1

29.01.2011, 01:50

delicios

babi5 1

18.12.2014, 06:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Strudel gigant cu ciocolata