Strudel cu sos de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 23 Ian 2011 | 7338 vizualizari

 

Este pt prima oara cand folosesc foi de placinta. Mi-a placut rezultatul, a iesit foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 75g unt
  • 75g pesmet
  • 6 mere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50g zahar
  • 1lgt scortisoara
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu sos de vanilie:

Intr-o tigaie de teflon se rumeneste 1 lg pesmet cu 1 lg unt.

Merele se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri apoi in fasii. Le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu pesmetul rumenit in unt.

Foile de placinta le ungem pe fiecare in parte cu restul de unt. Dupa ce am pus toate cele 6 foi, presaram deasupra pesmetul ramas. Asezam merele apoi presaram zaharul si scortisoara. Rulam strudelul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt pe diagonala. Deasupra ungem cu unt topit si dam la cuptor la foc potrivit timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se tine asa cateva minute. Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se mai adauga si zaharul vanilat.

Se taie strudelul felii si se serveste cu sosul de vanilie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni