Strudel cu spanac si branza de capra

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 2004 vizualizari

 

Imi place foarte mult branza de capra si la fel de mult spanacul. AM dat o fuga la Victor (master HAplea :P) sa vad ce pregateste el bun cu asa combinatie si am prestat si eu. Doar ca am simplificat un pic reteta.

 

INGREDIENTE

  • un aluat foitaj (800 gr)
  • 500 gr spanac frunze ( nu suport spanacul tocat din comert, se aseamana cu ceva :P
  • 500 gr branza capra
  • o cutiuta 200 ml smantana dulce
  • 1 leg patrunjel verde proaspat
  • 1 leg marar verde proaspat
  • putina sare
  • oregano
  • 2 lg ulei masline
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu spanac si branza de capra:

Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt.


Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul. Apoi am adaugat smantana si am amestecat sa se incorporeze bine.


Aluatul l-am crestat pe margini in fasii, am pus din compozitia cu spanac pe mijlocul foii si am impletit aluatul.


Din cauza ca nu am avut nici macar un amarat de ou, am uns strudelul cu ulei de masline si am presarat oregano.


Am dat la copt, cam 40 min.


A iesit bestial!

 

TIPS-URI

1

preferabil sa ungem cu ou batut aluatul, iese mult mai frumos;)

2

ca sa mutati in stare buna strudelul in tava, fie il umpleti direct in tava, fie pe blatul de lucru, dar pastrand folia de plastic de la aluat. Cu ajutorul foliei, il mutam rapid in tava si apoi tragem usor folia pe sub strudel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu spanac si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:51

Sper ca mai ai si ptr mine bunatate d-asta...

DinDragostePentruGatit 1

18.09.2012, 16:51

Mhh, branza de capra preferata mea!

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:55

Imi place cu spanac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu ciuperci