Strudel cu spanac si branza de capra

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2012 | 1869 vizualizari

 

Imi place foarte mult branza de capra si la fel de mult spanacul. AM dat o fuga la Victor (master HAplea :P) sa vad ce pregateste el bun cu asa combinatie si am prestat si eu. Doar ca am simplificat un pic reteta.

 

INGREDIENTE

  • un aluat foitaj (800 gr)
  • 500 gr spanac frunze ( nu suport spanacul tocat din comert, se aseamana cu ceva :P
  • 500 gr branza capra
  • o cutiuta 200 ml smantana dulce
  • 1 leg patrunjel verde proaspat
  • 1 leg marar verde proaspat
  • putina sare
  • oregano
  • 2 lg ulei masline
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu spanac si branza de capra:

Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt.


Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul. Apoi am adaugat smantana si am amestecat sa se incorporeze bine.


Aluatul l-am crestat pe margini in fasii, am pus din compozitia cu spanac pe mijlocul foii si am impletit aluatul.


Din cauza ca nu am avut nici macar un amarat de ou, am uns strudelul cu ulei de masline si am presarat oregano.


Am dat la copt, cam 40 min.


A iesit bestial!

 

TIPS-URI

1

preferabil sa ungem cu ou batut aluatul, iese mult mai frumos;)

2

ca sa mutati in stare buna strudelul in tava, fie il umpleti direct in tava, fie pe blatul de lucru, dar pastrand folia de plastic de la aluat. Cu ajutorul foliei, il mutam rapid in tava si apoi tragem usor folia pe sub strudel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu spanac si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:51

Sper ca mai ai si ptr mine bunatate d-asta...

DinDragostePentruGatit 1

18.09.2012, 16:51

Mhh, branza de capra preferata mea!

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:55

Imi place cu spanac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Copy-Paste "Strudel cu branza si rosii. Da` ce...eu nu pot?!? Eeiii..."