Sufleu cu brocolli (de post)

de mihaelaradu in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 29683 vizualizari

 

A fost prima oara cand am gatit asa ceva, dar a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 canite (cafea) de orez
  • 2 rosii mari taiate marunt sau date pe razatoare (ori 1 cutie rosii decojite)
  • 1 capatana brocolli
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • sos bechamel de post (2 linguri margarina+ 3 linguri faina+ 3 cani lapte de soia)
  • margarina pentru tapetat tava
  • sare
  • piper
  • menta usacata si 1-2 frunzulite menta verde
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu brocolli (de post):

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina.


2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper.


3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii.


4. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei.


5. Ardeiul se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa si 1 lingurita vegeta. Adaugam 1/4 canita (cafea) apa pentru a face putina zeama. Turnam amestecul peste brocolli.


6. Facem un sos bechamel de post astfel: topim 2 linguri de margarina in care calim 2 linguri de faina. Adaugam lapte treptat, putin cate putin, sa nu se formeze cocoloase si sa se ingroase sosul. Adaugam a 3-a lingura de faina prin cernere cand sosul s-a ingrosat si continuam sa incorporam restul de lapte.


7. Turnam sosul bechamel peste legume si introducem vasul la cuptor pentru 30 minute la foc potrivit.

 

TIPS-URI

1

Daca pregatiti acest sufleu in afara perioadei de post, inlocuiti sosul bechamel cu cascaval ras si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu brocolli (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

LUK 1

19.03.2011, 14:03

oau

adry88 1

08.05.2011, 13:02

babi5 1

09.10.2013, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus