Sufleu de branza cu somon afumat si menta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2014 | 5051 vizualizari

 

Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a placut, dar am adus in plus ceea ce-mi place mie mai mult: peste afumat si menta...o umplutura moale si cremoasa cu o crusta crocanta de cascaval....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua (de casa am folisit eu)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura plina faina
  • 200 ml lapte
  • 80 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 50 gr ementaler ras
  • 3 linguri crema de somon facuta din: somon afumat, branza proaspata Delaco, sare, unt, menta proaspata
  • pt decor: frunze de menta
  • pt crusta: 50 gr ementaler ras
  • 50 gr branza cheddar picanta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu somon afumat si menta:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel. Dupa incorporare se adauga treptat laptele cald, iar in tot acest timp se amesteca cu un tel tip para. Se lasa sa dea cateva clocote pana sosul se ingroasa, se adauga smantana, sare dupa gust, ementalerul ras, cate un galbenus si se amesteca. Se da deoparte si se lasa sa se raceasaca.


Crema de somon eu am avut-o facuta din timp: se marunteste somonul la robot, se adauga restul ingredientelor si se blenduiesc.


Se adauga crema de somon peste sosul racit si spuma de albusuri. Se amesteca usor sa nu iasa tot aerul din albusuri.


Se pune compozitia intr-o tava de tarte, sau forme individuale de tarte, unse cu ulei si tapetate cu faina, iar deasupra se pune ementalerul si branza cheddar date pe razatorea cu gauri mari. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.


Se serveste calda cu frunze de menta proaspete deasupra. Sa va fie de bine!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu somon afumat si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Corinuta 1

06.06.2014, 22:27

super!

xana 1

06.06.2014, 23:56

Arata minunat!!

tanyapatap 1

24.12.2014, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!