Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 2244 vizualizari

 

Usor, spumos, gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 5 oua
  • marar
  • 200 g bacon
  • 50 - 70 g unt
  • 250 g cas proaspat
  • 10 fire de ceapa verde
  • 3 linguri cu smantana
  • condimente: sare, chili, tarhon dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa, atat cat sa ii acopere.


Intre timp taiem baconul in felii subtiri sau in cuburi (cum preferati) si ceapa verde si le punem la calit in putin ulei, pana baconul se rumeneste usor iar ceapa devine translucida. Cand au fiert suficient, pasam cartofii impreuna cu untul si condimentele, adaugand pe rand smantana (incorporam usor), ouale si casul ras.


Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava/forma unsa cu putin ulei. Deasupra punem baconul si ceapa, presaram putin marar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Veti avea un sufleu pufos si spumos!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija ca in tava in care punem sufleul sa ramana un spatiu de 2-3 cm deasupra, deoarece va creste si va da pe dinafara.

2

Am vazut multe retete de sufleuri in care se foloseste praful de copt, eu una, nu il recomand pentru ca nu ii vad necesitatea. Sufleul va creste oricum!

3

Dupa ce ati inchis cuptorul, lasati sufleul sa se raceasca usor in interiorul acestuia, pentru a nu se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

17.05.2013, 22:28

Multumesc fata draga!

diana_k 1

17.05.2013, 23:19

o bunatate de mancare

Dya Daniela Andrei 1

18.05.2013, 10:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi cu carnati