Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 2791 vizualizari

 

Usor, spumos, gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 5 oua
  • marar
  • 200 g bacon
  • 50 - 70 g unt
  • 250 g cas proaspat
  • 10 fire de ceapa verde
  • 3 linguri cu smantana
  • condimente: sare, chili, tarhon dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde:

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa, atat cat sa ii acopere.


Intre timp taiem baconul in felii subtiri sau in cuburi (cum preferati) si ceapa verde si le punem la calit in putin ulei, pana baconul se rumeneste usor iar ceapa devine translucida. Cand au fiert suficient, pasam cartofii impreuna cu untul si condimentele, adaugand pe rand smantana (incorporam usor), ouale si casul ras.


Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava/forma unsa cu putin ulei. Deasupra punem baconul si ceapa, presaram putin marar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos. Veti avea un sufleu pufos si spumos!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Trebuie avut grija ca in tava in care punem sufleul sa ramana un spatiu de 2-3 cm deasupra, deoarece va creste si va da pe dinafara.

2

Am vazut multe retete de sufleuri in care se foloseste praful de copt, eu una, nu il recomand pentru ca nu ii vad necesitatea. Sufleul va creste oricum!

3

Dupa ce ati inchis cuptorul, lasati sufleul sa se raceasca usor in interiorul acestuia, pentru a nu se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

17.05.2013, 22:28

Multumesc fata draga!

diana_k 1

17.05.2013, 23:19

o bunatate de mancare

Dya Daniela Andrei 1

18.05.2013, 10:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi Gatto'