Sufleu de cartofi

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2015 | 1822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 g smântână
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 200 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi:

Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească)

Se curăță de coajă și se pasează cu o furculiță sau cu aparatul de pasat. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă untul, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, smântâna și amestecăm bine până obținem o cremă spumă.

Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm albușurile peste piureul de cartofi și amestecăm ușor cu o lingură. Compoziția se răstoarnă într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Se presară deasupra restul de cașcaval ras și se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C, apoi mărim focul la 200 grade C pentru alte 10 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Poftă bună!

 

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

18.02.2015, 14:16

Buni cartofi!

Panacris

Panacris 1

18.02.2015, 17:13

Rocsi

Rocsi 1

18.02.2015, 21:32

Super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!