Sufleu de cartofi

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2015 | 1929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 g smântână
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 200 g cașcaval ras
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cartofi:

Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească)


Se curăță de coajă și se pasează cu o furculiță sau cu aparatul de pasat. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă untul, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, smântâna și amestecăm bine până obținem o cremă spumă.


Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm albușurile peste piureul de cartofi și amestecăm ușor cu o lingură. Compoziția se răstoarnă într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Se presară deasupra restul de cașcaval ras și se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C, apoi mărim focul la 200 grade C pentru alte 10 minute sau până se rumenește frumos deasupra.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

18.02.2015, 14:16

Buni cartofi!

Panacris 1

18.02.2015, 17:13

Rocsi 1

18.02.2015, 21:32

Super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi Gatto'