Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert. Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească. Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească)
Se curăță de coajă și se pasează cu o furculiță sau cu aparatul de pasat. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă untul, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, smântâna și amestecăm bine până obținem o cremă spumă.
Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugăm albușurile peste piureul de cartofi și amestecăm ușor cu o lingură. Compoziția se răstoarnă într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Se presară deasupra restul de cașcaval ras și se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C, apoi mărim focul la 200 grade C pentru alte 10 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Poftă bună!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult