Taiem capacele portocalelor si le scobim fara a rupe coaja.
Stoarcem sucul de la 2 portocale si il trecem prin sita de ceai.
Batem galbenusul cu zaharul,apoi adaugam amidonul,amestecam ,apoi punem sucul de portocala.
Punem pe foc amestecand mereu pana se ingroasa,apoi lasam la racit.
Batem albusul spuma tare(ca pt bezea) si il adaugam la crema rece.
Cu aceasta compozitie umplem portocalele 3/4 apoi dam la cuptor la 150° timp de 15-20 de minute,apoi lasam sa se racoreasca.
Decoram cu coaja de portocala si servim.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro