Summer fruit Cheesecake

de alice_ciobanu in Prajituri, 6 Iul 2012 | 1480 vizualizari

 

Daca va spun ca am facut cel mai bun cheesecake din viata mea, ma crede cineva? Va rooggg....va rooogg credeti-ma...sunt sfarsita...e cel mai bun. Nu stiu cum sunt celelelate, toata lumea face cheesecake...dar asta al meu e the best. Si toata chestiunea vine de la blatul estrem de ..pfiu....pufos...nu pot sa ii spun pufos.....blat mirific. Ti se topeste in gura...si asta pentru ca am folosit in el biscuitii pettit beurre de la Boromir...sunt cei mai buni, credeti-ma si nu m-a platiti nimeni pentru a lauda). Iar elementul secret al blatului? ha...migdalele rasnite... dap, dap, dap. Mai aveam un rest in punga si am zis... bai frate e rost sa le termin. Tot plec..ce naiba? ia sa le azvarl icisea ''ca rau n-or face"... Good ideea!!!! Doamneee ce blat! Acum na...daca nu il laud eu..cine sa mi-l laude? Dusmanii? hhmmmm asta n-ar fi un lucru rau :D Dar...si crema..cremoasa..de cremoasa..dulcica numa cat sa nu iti vina nici rau dar nici sa nu te ispiteasca sa mai ceri o felie..si iote asa...se duse rapid ditai tava de 26cm de cheesecake.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 200 gr biscuiti pettit beurre (boromir...cei mai cei!)
  • 200 gr unt
  • 80 gr migdale rasnite
  • pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci, grasa si cat mai uscata adica scursa de zer
  • 200 gr zahar, sau mai dulce...depinde de fiecare
  • 1 paharel de iaurt simplu, mic
  • 70 ml lapte rece
  • esenta de vanilie
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Summer fruit Cheesecake:

Biscuitii bagati-i la robot si prefaceti-i in praf...sau macelariti-i bine de tot cu sucitorul....ideea e sa ii faramitati cat mai fin posibil. Pudra obtinuta o puneti intr-un bol si amestecati-i bine de tot cu untul taiat bucati. La final adaugati si migdalele rasnite fin (pudra de migdale sau migdale rasnite oraf gasiti in orice kaufland). Amestecati bine si puneti amestecul asta intr-o tava rotunda, cu inel de 26 cm, nivelati bine si dati la cuptor, la foc moderat, cam 5-7 minute. Dupa care scoateti tava si turnati deasupra crema de branza.


Pentru umplutura de branza, amestecati branza cu laptele rece si iaurtul. Dupa ce ati amestecat astea , o turnati intr-un blender, adaugand zaharul, esenta si ouale. Blenduiti la viteza maxima cateva minute...and ...turnati amestecul obtinut in tava tocmai scoasa din cuptor, adica peste blatul semi-copt.


Dati la cuptor la foc moderat si lasati pana se coace.


Scoateti si lasati la racit dupa care pudrati cu zahar pudra, daca vreti sa il consumati asa simplu... E o nebunie...Altfel ii puteti adauga fructe proaspete putin acrisoare....sau dulceata de zmeura, visine....si putintica frisca....sau stropiti-l cu ciocolata...sau din toate astea...pe bune...ca o sa va ploua in gura iar simturile va vor lua-o razna. Noroc ca e pe weekend si aveti timp sa va dezmatati cu cheesecake-ul meu.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Summer fruit Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

07.07.2012, 18:59

Am salvat reteta, am vb si de branza buna (traiasca soacra).. deci sapt asta am pun pe treaba!

MIUTA 1

08.07.2012, 00:44

Foarte buna

alice_ciobanu 1

15.07.2012, 00:38

plssssss credeti-ma
dia...na...acu...scoate migdalele..da' foloseste boromirul...



simo...astept detalii, pls..si daca nu-s pe faza..arde-mi vreo doua...


fetelor pup la tgoata lumea....cam greu cu netul de ceva vreme ca tot haladuiesc prin tara...dar revin eu...miss me?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine fara coacere