Sunca

de Florin A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 510 vizualizari

 

Pentru ca nu am participat la taierea porcului, nu am avut posibilitatea de a pastra bucatile de carne asa cum as fi vrut. De aceea la sunca am legat bucati de slanina cu bucati cu carne.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de slanina cu soric
  • 4 bucati subtiri de slanina cu fasii de carne
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 litri de zeama de varza pentru fiert
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute tocat fin, cimbru uscat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca:

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.


Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.


Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la foc potrivit. (30 de minute din momentul in care incepe fierberea).


Se lasa peste noapte la rece. Se serveste alaturi de ceapa sau usturoi, dupa plac :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

merisor 1

30.12.2015, 19:14

Foarte buna!

Camelya 1

30.12.2015, 20:07

Buna rau

Anett 1

30.12.2015, 20:59

hmmmm ce buuun e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada "Diaconta"