Sunca de curcan

de Miha in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2012 | 4234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de piept de curcan (am taiat o parte dintr-un piept de curcan extrem de generos, cca 400 grame)
  • 1 cana apa (sau supa daca aveti la dispozitie)
  • 4 linguri ulei
  • 2 foi de dafin
  • 2 crengute de rozmarin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurira cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boabe de mustar
  • fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita enibahar
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1/2 lingura sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de curcan:

O sunca ce este foarte buna si inlocuieste cu succes mezelurile din comert. Ca si la pastrama de pui, trebuie nitica rabdare in procesul de preparare, dar rezultatul final merita totul.


Prepararea presupune doua etape consecutive: fierbere si coacere.



Mai intai am legat bucata de carne cu ata alimentara dandu-i forma de sul. Se pune intr-un vas termorezistent,se adauga apa (sau supa), 2 linguri de ulei, foile de dafin, crengutele de rozmarin si cateii de usturoi.


Se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mediu.



Intre timp uleiul se amesteca cu fulgii de ardei iute, iar restul ingredientelor se piseaza sau se macina mare si se amesteca.



Se scoate carnea din tava, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente. Se pune din nou in tava (din care am scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se da la cuptor la foc foarte mic, pentru 20-30 de minute. Carnea trebuie sa fie coapta dar nu uscata.



Se lasa la racit apoi se feliaza. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau alte preparate culinare.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

jolygina 1

16.01.2012, 11:12

o bunatate

Miha 1

16.01.2012, 14:02

Multumesc!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:47

arata.....delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu spanac