Supa bulgareasca Tarator

de laura_n in Supe, 12 Sep 2012 | 3969 vizualizari

 

O supa delicioasa pe care am avut ocazia sa gust si sa pap din plin la vecinii nostri bulgari.
Este o supa rece, care se face in doi -trei pasi , dar este foarte racoritoare si delicioasa tare.
Pur si simplu, m-am indragostit de supa asta si in plus ma ajuta si la regim ;)
Nu am reusit sa iau reteta direct de la sursa, insa am gasit-o pe cateva site-uri culinare si am realizat-o si eu. In unele retete, am gasit ca se pune si miez de nuca, dar la restaurantul bulgaresc am servit fara.

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete lung (fabio sau cum se numeste)
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 400 gr iaurt (eu am folosit de la napolact din ala combinat de vaca, bivolita si oaie parca)
  • 300 ml lapte dulce
  • sare (eu am pus putin mai multa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa bulgareasca Tarator:

Curatam castravetele de coaja sau il spalam foarte bine si il radem (cu tot cu coaja daca doriti). Usturoiul in curatam si il radem si pe el.


Intr-un castron de sticla sau ceramica (preferabil), punem castravetele ras, usturoiul si sare. Amestecam si adaugam iaurtul, uleiul de masline si mararul spalat si tocat marunt.


Turnam laptele peste compozitie, aestecand usor cu o lingura. Dam la frigider sa se raceasca pentru o ora apoi servim o portie mare de supa Tarator.


O nebunie!

 

TIPS-URI

1

daca doriti, puteti pune cuburi de gheata in supa, este si mai buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa bulgareasca Tarator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:53

vasy16 1

04.03.2016, 10:45

Foarte buna,eu am mancat la o prietena bulgaroaica

noiinbucatarie 1

20.06.2016, 16:29

de facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarator