Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare

de Sylvia in Supe, 8 Mai 2010 | 7171 vizualizari

 

Am facut la repezeala aceasta supa foarte aromata si lejera, usor picanta exact cum imi plac mie supele chinezesti.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 3 aripioare de pui,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o ceapa mica echalote,
  • o mana de pastai de mazare,
  • o bucata de zuchinni ( sau dovlecel galben daca nu gasiti ) de vreo 7 cm,
  • o mana de taietei de orez, 
  • o lingura de sos de soya,
  • un varf de cutit de ardei iute uscat maruntit,
  • un varf de cutit de pudra de ghimbir, 
  • un varf de cutit de curcuma ( ca sa ii dea o culoare mai intensa),
  • optional o lingura de otet de orez.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare:

 Preparare :  spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai lasam sa fiarba la foc mic pret de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam pastaile de mazarea si taieteii de orez ( care aveau timp de fierbere la fel 6 minute).

  Dupa 3 minute de cand am adaugat mazarea si taieteii adaugam zuchinni taiat fidelute mici , ei trebuie sa fiarba foarte putin, in 3 minute sunt gata.  

 Dupa ce a fiert si zuchinni gustam si mai asezonam dupa gust, eu am mai adaugat un fir de ghimbir si putina pudra de ardei iute  pentru ca imi place sa o simt putin picanta si o lingura de otet de orez.  A fost super lejera si aromata, ghimbirul ii da un gust aparte , ador condimentul asta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de pui cu pastai de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

vero_closca 1

08.05.2010, 14:45

pana fac eu supa,poti sa-mi trimiti tu o portie?!?

nadina73 1

08.05.2010, 23:53

si eu zic ca e super buna nu am facut o sa incer

nadina73 1

08.05.2010, 23:54

am uitat de furculite de fapt de linguri nu?dar pun 5 furculite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa - crema de pui cu legume