Supa crema cu dovlecel

de Dya Daniela Andrei in Supe, 30 Iun 2014 | 1479 vizualizari

 

Aveam cativa dovlecei, prea multi ca sa ii pastrez in frigider pur si simplu, de folosit ii folosesc doar la ciorba, iar acolo doar in cantitati foarte mici. Si cum zilele trecute imi trecuse privirea pe titlul unei retete de supa crema cu dovlecel, am pus una in practica astazi, pentru Bbk. Si nu va spun, a fost surprinzator de gustoasa. Am folosit ingrediente putine, pentru a pastra gustul predominant de dovlecel. Iar ca o nebunie a mea, am presarat un praf de scortisoara :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • un cartof mic
  • o radacina de pastarnac
  • o lingura cu unt
  • 2 linguri cu smantana (20 % grasime)
  • sare dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc verde
  • optional: un praf de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu dovlecel:

Curatam legumele de coaja si le taiem in cuburi mici.


Intr-o craticioara, punem untul, il topim si adaugam dovleceii.


Ii calim usor, dupa care adaugam cuburile de cartof si pastarnac, impreuna cu o cescuta cu apa.


Acoperim craticioara cu un capac si fierbem legumele inabusit, pentru 15 minute aproximativ.


Le lasam sa se racoreasca, adaugam cele 2 linguri cu smantana, busuiocul proaspat, maruntit, si optional, un praf de scortisoara.


Se serveste rece. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine prajita sau crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Pushaa 1

01.07.2014, 11:07

reisnaor_2006 1

01.07.2014, 11:52

Ce bine arata!

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2014, 13:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii