Supa crema cu dovlecel

de Dya Daniela Andrei in Supe, 30 Iun 2014 | 1380 vizualizari

 

Aveam cativa dovlecei, prea multi ca sa ii pastrez in frigider pur si simplu, de folosit ii folosesc doar la ciorba, iar acolo doar in cantitati foarte mici. Si cum zilele trecute imi trecuse privirea pe titlul unei retete de supa crema cu dovlecel, am pus una in practica astazi, pentru Bbk. Si nu va spun, a fost surprinzator de gustoasa. Am folosit ingrediente putine, pentru a pastra gustul predominant de dovlecel. Iar ca o nebunie a mea, am presarat un praf de scortisoara :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • un cartof mic
  • o radacina de pastarnac
  • o lingura cu unt
  • 2 linguri cu smantana (20 % grasime)
  • sare dupa gust
  • cateva frunzulite de busuioc verde
  • optional: un praf de scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema cu dovlecel:

Curatam legumele de coaja si le taiem in cuburi mici.

Intr-o craticioara, punem untul, il topim si adaugam dovleceii.

Ii calim usor, dupa care adaugam cuburile de cartof si pastarnac, impreuna cu o cescuta cu apa.

Acoperim craticioara cu un capac si fierbem legumele inabusit, pentru 15 minute aproximativ.

Le lasam sa se racoreasca, adaugam cele 2 linguri cu smantana, busuiocul proaspat, maruntit, si optional, un praf de scortisoara.

Se serveste rece. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu paine prajita sau crutoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa crema cu dovlecel-0
Supa crema cu dovlecel-1
Supa crema cu dovlecel-2
Supa crema cu dovlecel-3
Supa crema cu dovlecel-4
Supa crema cu dovlecel-5
Supa crema cu dovlecel-6
Supa crema cu dovlecel-7
Supa crema cu dovlecel-8
Supa crema cu dovlecel-9
Supa crema cu dovlecel-10

COMENTARII (13)

Pushaa

Pushaa 1

01.07.2014, 11:07

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

01.07.2014, 11:52

Ce bine arata!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2014, 13:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!