Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se coc ardeii pe grătar, în cuptor sau pe grill. Se scot într-o oală și se presară sare. Se lasă acoperiți minim o oră, după care se curăță de coajă, cotor și semințe.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se pune la călit în 2-3 linguri ulei. Adăugăm cățeii de usturoi tocați și amestecăm. Adăugăm cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe de preferat cat mai egale pentru a fierbe toate în același timp. Se adaugă apă cât să depășească cu 2-3 degete. Lăsăm să fiarbă 15-20 minute până se fierb bine cartofii. Adăugăm ardeii, cimbru și oțetul. Lăsăm să dea 2-3 clocote. Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Se pasează până devine o cremă.
Se servește cu frunze de pătrunjel, crutoane și ulei de măsline. Se poate adăuga după plac și smântână.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult