Supa din aripi de curcan cu tascute

de babi5 in Supe, 25 Mai 2013 | 5733 vizualizari

 

Azi am facut supa din aripi de curcan cu tascute. Banatenii, in genere, sunt cu supele, dar sincer mie imi plac ciorbele mai mult. Dar ci-o fi...bun sa fie.

 

INGREDIENTE

  • 1 aripa mare de curcan
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ardei gras galben
  • o ceapa mai mare
  • 1 felie de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 punga de 200 gr tascute
  • sare
  • boabe piper
  • vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa din aripi de curcan cu tascute:

Intr-o oala de 4l am pus apa si aripa de curcan la fiert. Am lasat sa dea cateva clocote, am spumat bine, apoi am adaugat zarzavaturile curatate in prealabil si bine spalate. Am pus boabele de piper si sarea si am lasat la fiert la foc incet (ca sa nu se tulbure). Dupa ce carnea s-a  fiert strecuram printr-o sita mai fina. Spalam bine oala, apoi punem supa inapoi, lasam sa dea un clocot si adaugam tascutele. Lasam 5 minute sa dea in clocot si oprim din fiert. Dam la o parte si lasam capacul pe oala cateva minute pana tascutele isi maresc volumul (nu lasam sa fiarba mult sa nu se inmoaie prea tare). Normal ar fi sa se fiarba separat in apa cu sare, sa se strecoare si sa se clateasca cu apa rece si apoi puse in supa ca sa ramina supa cat mai limpede. Eu azi am facut o exceptie fiindca am  facut prea multe feluri.

Sa aveti pofta...si de mancat si de facut!

TIPS-URI

1

Piper macinat cine doreste sa-si adauge

2

si frunze de patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din aripi de curcan cu tascute" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu galuste