Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

de simona72 in Supe, 8 Dec 2018 | 1558 vizualizari

 

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se potriveste mult mai bine cu anotimpul rece. Ce trebuie sa stiti si musai sa incercati macar odata, este ca usturoiul copt sufera o transformare spectaculoasa atunci cand este copt. Devine dulce si gustul agresiv al usturoiului dispare. Usturoiul copt se poate folosi la multe retete, mai ales la sosuri…

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi mai marisori
  • 3 capatani de usturoi
  • Tacam de pui sau supa de pui gata facuta
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru pesto:
  • 1 legatura mare de patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingura fulgi de migdale+1 lingura seminte de dovleac
  • 2 linguri parmezan ras sau alta branza maturata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel:

Daca aveti o supa de pui gata facuta, o folositi pe aceasta. Daca nu, va spun cum am procedat eu… De multe ori folosesc oala sub presiune atunci cand ma grabesc. Am folosit-o si de data aceasta. Deci: tacamul de pui spalat si curatat se pune in oala. Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi. Se pune pe foc si se lasa 30 de minute de cand supa incepe sa fiarba. Dupa fierbere, supa se strecoara si se aleg cartofii fierti.


In oala in care urmeaza sa facem supa se pune putin ulei si unt. Se pune la incins, se toaca ceapa marunt si se caleste. Dupa ce s-a calit ceapa si s-a inmuiat bine, se adauga un polonic de supa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ceapa este bine fiarta. Se adauga restul de supa si cartofii.


Cat timp fierbe supa, ne ocupam de usturoi. Se folosesc capatanile de usturoi intregi cu tot cu coaja. Se taie putin din capatul capatanii atat cat sa se vada grauntii. Se pun pe o folie de aluminiu, se stropesc cu putin ulei si putina sare. Se impacheteaza usturoiul in folie, se da pachetelul in cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20-30 minute. Usturoiul este copt atunci cand devine moale, iar in momentul in care strangeti de el miezul va iesi cu usurinta. Se aduna tot miezul copt de la usturoi si se pune peste supa. Se pasireaza bine supa cu un blender vertical pana supa devine cremoasa. Se foloseste atat cartof, cat si supa cat doriti sa fie supa de groasa. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper, se adauga smantana pentru gatit si se lasa sa dea cateva clocote.


Pentru pesto de patrunjel: se spala patrunjelul si se aleg frunzele. Se pun intr-un robot de bucatarie, se adauga celelalte ingrediente si se mixeaza pana obtinem o pasta. Se pastreaza intr-un borcan cu capac si se pune la frigider.


Supa se serveste cu crutoane, iaurt gras grecesc, seminte prajite de dovleac, pesto de patrunjel si putin ulei aromatizat cu chili.


Crutoanele sunt foarte simplu de facut: se foloseste paine veche de 2 zile. Se taie painea cuburi, se stropeste cu ulei si diferite plante aromatice. Se pun in tava cu hartie de copt si se coc pentru 5-10 minute, pana devin crocante. Sa va fie de bine!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 21 %
239.99 lei
189.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

abstract01 1

10.12.2018, 22:30

RuxyRux 1

13.12.2018, 23:20

Chiar deosebit si delicios preparat!

Ancutsa 1

15.01.2019, 12:44

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema cu pui, fidea si crutoane