Supa crema de conopida

de Strawberries thoughts in Supe, 14 Oct 2013 | 1151 vizualizari

 

Frig si ploua, brrrr....! Ce e mai bun decat o minunata supa crema care sa ne incalzeasca, dar si sa ne incante papilele gustative :). Mie imi plac foarte mult supele crema, fac supe crema din aproape orice legume, si sunt super gustoase.

Astazi o sa facem Supa crema de conopida, cremoasa si cu un gust ametitor. Yummyy :)

 

INGREDIENTE

  • o conopida de marime mijlocie
  • un cartof
  • sare
  • apa
  • piper alb
  • nucsoara
  • 50 smantana grasa
  • unt
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Se spala conopida, se taie si se pune la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat marunt. Cand apa clocoteste se adauga putina sare.


Dupa ce a fiert cartoful (se incearca cu furculita, daca se zdrobeste cand ii intepam, e fiert), se strecoara legumele. NU SE ARUNCA APA IN CARE AU FIERT.


Conopida si cartoful se fac piure cu un mixer vertical. Se adauga cate putin din apa in care au fiert pana compozitia este perfect omogena.


Peste pasta obtinuta se adauga o bucatica de unt ( fiecare dupa preferinte, eu adaug de obicei maxim 10g, dar depinde insa de cantitatea facuta), se amesteca pana untul se incorporeaza, apoi se adauga smantana (puteti folosi, in loc de smantana, branza Philadelphia sau Cremoso de la Danone).


Se adauga sare (daca este cazul), piper si un praf de nucsoara (nucsoara este foarte aromata, asa ca nu adaugati prea multa).


Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste supa.


Pofta buna :) :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

babi5 1

14.10.2013, 17:28

nadea68 1

14.10.2013, 18:47

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida si praz