Supa crema de conopida

de Strawberries thoughts in Supe, 14 Oct 2013 | 1360 vizualizari

 

Frig si ploua, brrrr....! Ce e mai bun decat o minunata supa crema care sa ne incalzeasca, dar si sa ne incante papilele gustative :). Mie imi plac foarte mult supele crema, fac supe crema din aproape orice legume, si sunt super gustoase.

Astazi o sa facem Supa crema de conopida, cremoasa si cu un gust ametitor. Yummyy :)

 

INGREDIENTE

  • o conopida de marime mijlocie
  • un cartof
  • sare
  • apa
  • piper alb
  • nucsoara
  • 50 smantana grasa
  • unt
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Se spala conopida, se taie si se pune la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat marunt. Cand apa clocoteste se adauga putina sare.


Dupa ce a fiert cartoful (se incearca cu furculita, daca se zdrobeste cand ii intepam, e fiert), se strecoara legumele. NU SE ARUNCA APA IN CARE AU FIERT.


Conopida si cartoful se fac piure cu un mixer vertical. Se adauga cate putin din apa in care au fiert pana compozitia este perfect omogena.


Peste pasta obtinuta se adauga o bucatica de unt ( fiecare dupa preferinte, eu adaug de obicei maxim 10g, dar depinde insa de cantitatea facuta), se amesteca pana untul se incorporeaza, apoi se adauga smantana (puteti folosi, in loc de smantana, branza Philadelphia sau Cremoso de la Danone).


Se adauga sare (daca este cazul), piper si un praf de nucsoara (nucsoara este foarte aromata, asa ca nu adaugati prea multa).


Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste supa.


Pofta buna :) :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

babi5 1

14.10.2013, 17:28

nadea68 1

14.10.2013, 18:47

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida