Supa crema de conopida

de mirela0911 in Supe, 15 Oct 2020 | 8493 vizualizari

 

Incet incet incep sa imi placa supele crema, eu care inainte nici nu voiam sa le vad. Dar, tot vazand pe ici pe colo aceste supe, am zis sa incerc si alte variante. Asa vazusem la Cleme supa crema cu conopida si pentru ca tocmai cumparasem din piata, am zis sa prepar si eu. Am facut-o pe gustul meu si a iesit foarte buna! Multumesc pentru inspiratie, Cleme! :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 buc ceapa alba
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ardei Kapia mare si in 2 culori (am avut eu)
  • 300 g conopida gata curatata
  • 2 cartofi
  • 3 lg ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 3 lg smantana
  • fulgi chilli si busuioc pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida:

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se taie julienne. Se pune peste ceapa si morcovi si se lasa impreuna la calit. Se adauga un praf de sare si se toarna cca 1 litru de apa. Se lasa sa dea in clocot.

Conopida se curata se se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata si se taie in cubulete. Se spala din nou cartofii si se scurg de apa. Se adauga in cratita conopida apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt facute.

Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca usor. Se dau legumele prin blender pana se obtine o pasta cremoasa, fina. Se pune crema intr-o oala si se da din nou in clocot, amestecand sa nu se prinda de fundul oalei. Se adauga smantana si se mai sareaza daca este cazul.

Se serveste cu paine prajita, fulgi de chilli si busuioc.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Daca doriti un gust mai puternic de conopida, se poate adauga o cantitate mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

17.10.2020, 12:37

Rocsi 1

17.10.2020, 21:19

abstract01 1

17.10.2020, 21:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mulligatawny