Supa crema de conopida, cu crutoane

de RODIMUR in Supe, 14 Mar 2018 | 977 vizualizari

 

Dintre toate supele cremă pe care le-am făcut, aceasta a fost cea mai ușor de preparat. Numai bună pentru a diversifica meniul în această perioadă de post...!
Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 3 litri de supă cremă.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă medie
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de făină albă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 2,5-3 litri de apă
  • sare
  • piper
  • 8 felii de pâine toast (pentru crutoane)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida, cu crutoane:

Conopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la foc iute, pentru 25-30 de minute. Se adaugă puțină sare la fiert și se spumuiește, când este cazul.


Între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.


Pâinea se taie cubulețe și se dă la cuptor, la foc mic. Se supraveghează crutoanele în cuptor, pentru a fi întoarse pe toate fețele, ca să nu se ardă. Când sunt rumenite, se scot din cuptor.


Usturoiul se curăță, se spală și se taie fin.


Când legumele au fiert, se strecoară de zeamă (care se păstrează, pentru că din ea se va face supa) și se pasează bine, după care se trec printr-o sită deasă și se subțiază cu o parte din zeama păstrată de la legume, cealaltă parte fiind folosită la subțierea rântașului. Dacă supa cremă este mult prea groasă, se adaugă echivalentul apei care a scăzut la fiert.


Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se adaugă cele două linguri de făină albă și se mai ține crăticioara cu rântașul pe foc, până ce se îngroașă puțin. Se adaugă pe rând 3 polonice din zeama de la fierberea legumelor, ca să se subțieze puțin rântașul.


Se adaugă rântașul în legumele pasate și subțiate, usturoiul tăiat fin, se amestecă bine și se mai dă supa la fiert încă două-trei clocote. Se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjel tăiat fin și se oprește focul de la aragaz.


După un sfert de oră, supa cremă poate fi servită, cu crutoane de pâine.

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți ceapa prea tare, ca să nu se ardă și să devină amară.

2

Căliți ceapa la foc mic, în ulei suficient, ca să rămână dulce.

3

Supravegheați crutoanele de pâine puse la cuptor, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos, pe toate fețele.

4

Subțiați rântașul cu 3 polonice de supă, puse pe rând.

5

După ce ați pus rântașul în legumele pasate, mai țineți oala pe foc încă două-trei clocote, ca să se omogenizeze conținutul, iar usturoiul pus înainte de ultima operațiune, să se înmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida, cu crutoane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

17.03.2018, 17:37

RODIMUR 1

17.03.2018, 18:55

Mulțumesc frumos, Cătălina! Într-adevăr, este foarte bună, mai ales cu puțin usturoi și cu crutoane...

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 12:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de porc cu zeama de varza
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu rosii si galusti de branza