Supa crema de conopida cu topping de conopida crocanta

de Satisfyyourcravings in Supe, 18 Sep 2017 | 1712 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 25 grame unt
  • 2 crengute cimbru
  • 1 foie de dafin
  • 1 conopida de 1,5 kg, in bucati
  • 500 grame cartofi, decojiti, in bucati
  • 750 ml supa de pui (se poate obtine din cub concetrat)
  • 500 grame lapte
  • 125 ml smantana
  • sare, piper
  • Pentru topping:
  • 100 de grame conopida, tocata fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 de grame Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida cu topping de conopida crocanta:

Se topeste untul, intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti, la foc mic. Se adauga apoi ceapa, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul si se soteaza cateva minute. Se adauga apoi conopida, cartofii, supa si laptele, se da focul la mediu si se fierbe 20-25 de minute, pana cand cartofii si conopida s-au inmuiat.

Se indeparteaza cratita de pe foc si se transforma totul in crema, folosind un blender vertical, apoi se adauga smantana, sare si piper. 

Pentru topping, intr-un bol, se amesteca conopida tocata marunt cu uleiul si parmezanul ras. 

Se incalzeste o tigaie la foc mare, apoi se adauga mixul de conopida. Se gateste, amestecand continuu 2 minute, pana se caramelizeaza si devine crocanta.

Se presara toppingul peste supa si se consuma imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu topping de conopida crocanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de conopida