Supa crema de conopida si praz

de Ela68 in Supe, 13 Noi 2013 | 13513 vizualizari

 

Este sezonul conopidei, se gaseste la piata din abundenta si este foarte ieftina. Astazi am preparat o supa crema de conopida si praz, la care am adaugat un morcov si-un cartof. A iesit o bunatate, mai ales ca am servit-o cu crutoane stropite cu mujdei de ustuoroi.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida medie
  • 2-3 fire de praz
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • smantana si crutoane de paine pentru servit
  • ulei, mai mult pentru decor ( optional )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de conopida si praz:

1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari.

2. Se toarna apa peste legume pana ce acestea sunt acoperite. Punem sare si le fierbem aproximativ 20 minute pana ce acestea sunt bine patrunse.

3. Le punem in blender si le acoperim cu zeama in care au fiert .Mixam bine, eventual in transe daca exista o cantitate mare de legume. Gustam si mai adaugam daca este cazul  sare si piper.

4. Se serveste cu o lingura de smantana, crutoane si patrunjel tocat.

Pentru un plus de gust, inainte de a opri cuptorul cu 5 minute am stropit crutoanele cu mujdei de usturoi .

TIPS-URI

1

In cazul in care o doriti mai lichida, mai adaugati cateva linguri din zeama in care au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida si praz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida cu mazare