Supa crema de spanac cu leurda

de simona72 in Supe, 21 Mar 2016 | 1045 vizualizari

 

Noroc cu provocarile, ca asa mai descopar si eu retete super bune:)))Pentru ca supa s-a dorit de post nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de masline kalamata, sare, fulgi de chili, bulgarasi de savoare si fistic maruntit. Daca va plac crutoanele le puteti face voi acasa si sa le adaugati la supa asta minune, plina de nutrienti si vitamine, o supa care acum, se numara printre favorite.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat tanar
  • 1 legatura leurda
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 cartofi mari
  • Aproximativ 1,5 litri apa
  • Pentru asezonat: sare, fulgi de chili, bulgarasi de savoare, ulei de masline kalamata, fistic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de spanac cu leurda:

Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in fasii. Cand apa clocoteste adaugam spanacul, punem craticioara pe foc, iar cand spanacul a scazut in volum adaugam ceapa, usturoiul, leurda si cartofii taiati in cuburi. Acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Dam craticioara deoparte si cu un mixer vertical pasiram bine legumele pana obtinem o supa crema fina. Punem craticioara pe foc si asezonam dupa gust cu sare si bulgarasi de savoare. Servim supa fierbinte in castronele/boluri, stropim cu ulei de masline de calitate, fistic taiat grosier sau maruntit fin la Blend-Active® Pro si pentru ca ne place picant am folosit si fulgi de chili. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

 Daca nu faceti de post supa folositit supa de carne sau stok in loc de apa(aici se putea folosi si o supa de legume)

2

 Se poate adauga smantana la supa, dar asta tot in cazul in care nu tineti post

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

cristeena20 1

21.03.2016, 20:04

ce mi-ar place un bol cu supa asta

Carmen_g 1

21.03.2016, 20:45

Cat de buna trebuie sa fie!

- TABITA - 1

21.03.2016, 20:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32