Supă cremă de dovleac

de Panacris in Supe, 3 Noi 2013 | 1044 vizualizari

 

Ei dacă tot a sosit toamna drăguța de ea, am început să experimentez rețete în care ingredientul principal este dovleacul;) Nu prea am agreat dovleacul, am crescut cu ideea că doar porcii îl adoră :D Dar se pare că nu au gusturi rele :))

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1 bucată de cca. 1000 g,
  • amestec de legume ( morcovi, mazăre, fasole verde, ardei kapia roșu, ardei gras galben, sparanghel, muguri de fasole, muguri de bambus) cca. 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt cu aromă de usturoi cca. 30 g,
  • brânză de burduf cca. 50 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cremă de dovleac:

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, se la fiert împreună cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, se asezonează de sare și piper, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Se pasează amestecul, sau se mărunțește la blender, apoi se adaugă brânza de burduf și se amestecă până ce se înglobează toată brânzica. Se servește fierbinte ca atare sau cu pâine prăjită;) 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supă cremă de dovleac-0
Supă cremă de dovleac-1
Supă cremă de dovleac-2
Supă cremă de dovleac-3
Supă cremă de dovleac-4
Supă cremă de dovleac-5
Supă cremă de dovleac-6
Supă cremă de dovleac-7
Supă cremă de dovleac-8
Supă cremă de dovleac-9
Supă cremă de dovleac-10
Supă cremă de dovleac-11

COMENTARII (19)

diaconta

diaconta 1

03.11.2013, 20:03

supele creme nu sunt tocmai favoritele mele,dar din cand in cand merge

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 20:19

_Alina_

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!