Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto

de Doralinda in Supe, 9 Iun 2013 | 3187 vizualizari

 

In restaurantele franceze, se obisnuieste sa ti se ofere din parte casei, o mica crema de dovleac, si mi-a placut atat de mult incat am zis sa incerc si eu acasa! Foarte delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac galben
  • 500 gr morcovi
  • 2 cartofi
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ghimbir proaspat ras
  • 4 cesti zeama din carne fiarta
  • 4-5 linguri seminte de dovleac prajite putin
  • putin origan proaspat ptr decor
  • 5 felii de prosciutto crocant ptr decor
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto:

Curatati si taiati rondele morcovii si in cubulete mici cartofii. Curatati de coaja si samburi dovleacul si taiati in bucatele mici. Puneti intr-un vas toate legumele si le caliti impreuna cu untul ptr cateva min. Adaugati zeama de carne fiarta si ghimbirul, sarati si piperati dupa gust si lasati la fiert cca 40 min la foc mediu. Cand au fiert legumele, puneti compozitia intr-un mixer si mixati pana devine crema apoi puneti iar in vasul in care a fiert si mai lasati cateva min pe foc mediu dar fara sa fiarba!


Pentru ca prosciutto sa fie crocant, puneti feliile intr-o tava acoperita cu foaie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit 220C ptr cca 7-8 min, de fapt pana vedeti ca au devenit crocante! Atentie sa nu se arda, deci verificati( depinde de cuptorul fiecaruia). Lasati sa se raceasca apoi le spargeti cu mana. Puneti supa in farfurii, presarati cateva seminte de dovleac care in prealabil le-ati prajit fara ulei intr-o cratita gen tefal, puneti si prosciutto si cateva frunzulite de oregano.

TIPS-URI

1

In loc de zeama de carne fiarta, puteti dizolva un cub de knorr

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Doralinda 1

27.10.2013, 01:59

Krysty, multumesc frumos!

Tabita _ 1

27.10.2013, 11:58

Am probat-o si eu. E foarte buna.

Doralinda 1

27.10.2013, 12:18

Ma bucur tab!! Eu o fac destul de des, imi place mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi si cartofi cu crutoane (de post)