Supa crema de dovleac pentru Halloween

de Rahela Velicu in Supe, 28 Oct 2016 | 2563 vizualizari

 

O supa foarte gustoasa din dovleac, ma declar extrem de multumita de rezultat, mai ales ca suntem in peajma sarbatorii de Halloween. 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 dovleac, aprox 500 g
  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 cuburi de Maggi de vita
  • 50 g unt sau ulei
  • 50 g smantana
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac pentru Halloween:

Mai intai curatam dovleacul de coaja si il taiem in cubulete, la fel si cartofii. Ceapa o taiem julienne si o punem la calit in untul topit. O lasam 5-6 minute, dupa care adaugam cartofii si dovlacul, adaugam si 1 cana de apa si lasam la fiert 25 de minute.

Dupa ce au fiert legumele, le pasam cu ajutorul unui blender sau a unui mixer vertical. Punem pe foc 500 ml apa impreuna cu 2 cuburi de Maggi de vita si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam supa rezultata peste dovleacul pasat si punem din nou la fiert pentru aprox. 10-15 minute. Adaugam sare si piper dupa gust.

Adaugam smantana fie direct in supa, fie deasupra.

TIPS-URI

1

Puneti smantana cu un pos, faceti cercuri deasupra supei, iar apoi trageti cu laterala unei furculite pentru a rezulta panza de paianjen.

2

Puteti adauga si alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (8)

Rahela Velicu 1

28.10.2016, 21:19

mirela0911 1

30.10.2016, 08:04

Interesanta, as gusta un pic!

Rahela Velicu 1

30.10.2016, 08:48

este foarte gustoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac